Halima’s Halal B.V. is een groothandel in ritueel geslacht vlees. Ons bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot een begrip voor velen in Den Haag en omgeving.

In september 1994 is Halima’s Halal met haar aktiviteiten gestart, mede door Rafiek Hausil, directeur van ons bedrijf.
Op zeer kleine schaal leverden wij vooral kipproducten aan de Haagse horeca. Wij merkten op dat er een groeiende vraag is naar ritueel geslacht vlees.

Door grote inzet van de heer Hausil en onze medewerkers, hebben wij onze klantenkring kunnen uitbreiden en zijn wij in staat een groot assortiment halal geslachte kip- en vleesproducten dagelijks bij hen te bezorgen.

In november 2002 zijn wij verhuisd naar onze nieuwe
locatie, van waaruit wij nog beter onze klanten van dienst kunnen zijn volgens alle moderne kwaliteits en hygiène-eisen.

De betekenis van „Halal“

Het ritueel of halal slachten houdt in dat de dieren met een snede in de hals gedood worden en hierdoor leeg bloeden.
Tijdens dit slachten worden woorden met de Islamitische geloofsovertuiging uitgesproken.
Bij voorkeur wordt deze slachting zonder verdoving verricht, maar door de Europese wetten worden bepaalde verdovingsmiddelen tegenwoordig toegestaan.

Vlees, alleen op deze manier geslacht, is voor consumptie toegestaan voor Moslims volgens de wet van de Islam.

Halima’s Halal B.V. is geen slachterij maar een vleesgroothandel. Het vlees door ons ingekocht, is altijd op deze rituele manier geslacht.
Wij hebbben bij al onze producten „Halal-certificaten“.